Oct 27, 2011

Aussie Aussie Aussie! Oi Oi Oi!

Hey!!
What's up mate?!! (^_^)
Hari ini I am trying to come up with extravagant ways to describe my full trip to 
Brisbane and Gold Coast, Australia!!
walaupun dah sangat basi, nak cerita juga cause the memories are so valuable
 and the place are sangat awesome!
So, let's start,
 Gold Coast Air Port
The only thing that keeps fresh in my mind is Australians generally good looking, even the Pak Cik Kastam are really look like George Clooney. Betul!! Sumpah kacak!

Lone Pine Koala Sanctuary, Brisbane.
Time to meet up Che' La a.k.a Koala & Che' Roo a.k.a Kangaroo !!








Che' Roo sangat sombong!!Berlagak diva yeee..


Che' La super duper cute!! Macam kena ganja dah Che'La ni..


Awww...we looked like Keluarga Bahagia right?ngeeee~


Harbour Town, Gold Coast & DFO, Brisbane
Tempat shopping yang menjadikan kitorang gila kat sana. Semuanya murah dan best.


Barang- barang kegemaran mama-mama macam Corningware, Corelle, Pyrex tu we all dapat kat DFO. Memang murah sebab direct terus dari kilang. DFO pun nama Direct Factory Outlet so sah-sah lah kan.


Sebelum shopping yang penting posing you all!! Bile dah shopping memang flat!


Mount Coot-Tha, Brisbane




Sejuk la konon kan, tapi memang sejuk pun.erkk?

 Brisbane view from Mount Coot-Tha


 ok next,
21st Century Art in the First Decade at Gallery of Modern Art, Brisbane 





Rich of  Art History! Best!! Ermmm..Suara siapa lah yang buruk sangat tu kan..ehh?

Latin Friday Night at Reddacliff Place

Setiap Jumaat dari pukul 7 malam kita boleh tengok Joget Lambak tau kat Brisbane ni tak payah nak tunggu majlis kahwin, tapi diorang menari latin lah.


Ni yang sempat direkod. Budak kecil tu comel kan, rasa macam nak gigit je budak tu.


Berpoya-poya pula di Surfers Paradise yang Awesome!!
The best place to cuci mata!!


Kelasss tau photographer kitorang!!


Sebenarnya Che' As a.k.a pemandu pelancong a.k.a photographer a.k.a (memang professional,kelasss u olzzz) sangat gorgeous bawa kitorang banyak sangat tempat kat Brisbane and Gold Coast . Rasa memang nak letak semua gambar kat sana tapi nanti you all juga yang menyampah, so cukup la tu je kan. Lagipun dah lama sangat I asyik tulis then save draf. Kali ni biar betul-betul tekan PUBLISH POST.
Whatever it is Brisbane memang best. So kitorang tahu lah sebab kenapa ramai orang Malaysia kat sana tak nak balik Malaysia. Teeettttt!





Lot's of Loveeeeeeeeeee!!!


p/s: Tiba rasa nak jadi Paranormal macam ni.grrrrrr...

No comments:

Post a Comment

Please take a little time to comment but don't forget to state your name, at least your nick name to easy for me address you!!

Post a Comment