Nov 25, 2013

Jom Tolong PERTIWI Soup Kitchen





Assalammualaikum ..

Mula-mula ingat dulu PERTIWI Soup Kitchen ni  macam kedai jual sup je tau. Rupanya PERTIWI ni buat kerja amal. PERTUBUHAN TINDAKAN WANITA ISLAM yang volunteer bantu beri makanan, pakaian dan apa-apa sumbangan kepada homeless (gelandangan).

 

Nak tahu macam mana boleh involve dalam PERTIWI ni?
K. Norell la yang mula ajak saya dan Abang Is pergi distribute makanan dengan sepupu dia Rozy (Rozy ni team PERTIWI).Time tu pula baru lepas jogging dan rasa tak de nak buat apa dah. Lagipun ni je la cara nak buat charity, nak tolong duit tak mampu. 
Kitorang ingat kena pergi  lorong-lorong gelap hantar makanan. Rasa takut juga kan. Rupa idok lerr..Kita duduk satu tempat dan orang homeless akan datang beratur amik makanan.Dari situ lah kenal PERTIWI ini apa, kenal Rozy dan kawan-kawan PERTIWI. Tiap-tiap kali datang dapat kawan baru, sebab mesti ada volunteer yang baru kenal. Tapi tak sempat nak kenal sangat pun,sibuk distribute dan kelam kabut kan.



Pengagihan makanan dan barang-barang yang lain akan dibuat hari Isnin, Rabu, Jumaat dan Ahad. So kitorang selalunya pilih Jumaat lah, esoknya kan cuti. Tak de masalah la kalau balik lambat. Start pun pukul 11 p.m.. Eyttt tapi kalau nak derma atau nak sumbangkan apa-apa makanan contohnya. Kena la bagi awal, antara pukul 8.30 p.m. hingga 10.30 p.m. kat PERTIWI's Office Bangsar atau terus bawa ke first lokasi kami kat parking Tune Hotel, Jalan Sultan Ismail.




 


Kalau ramai sponsor makanan-makanan tu jadi banyak, so homeless boleh dapat variety foods, seronok lah diorang. Bila tengok diorang seronok, kita lagi seronok. 

Eyttt..tapi kan. Ada juga homeless yang demand tau. Memilih tak nak makan kuih, nak mee goreng. Tak pe la janji diorang bahagia kan.


2nd location kitorang pergi Kota Raya yang depan Mc Donald tu.





Last location Medan Tunku. Selalunya kitorang tak follow sebab dah penat dan lewat. Settle kat Kota Raya pun dah lebih kurang 12.30a.m. kan? Nanti lewat sangat tak larat pula kan nak drive balik. Lagipun Rozy bagitau Medan Tunku tak ramai macam kat 2 lokasi sebelum ni. So ok la kan kami balik.

Sesiapa yang murah hati nak derma makanan ke, pakaian ke dan barang-barang terpakai nak bagi kat orang gelandangan ni atau pun nak jadi volunteer sama-sama distribute makanan sangat lah dialu-alu kan dan boleh contact terus :
Ibu Pejabat PERTIWI
No. 63, Jalan SS 3/53,
Taman Subang,
47300 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Tel      : 03-7874 4203
Faks    : 03-7875 2935
E-mail :  info@pertiwi.org


Ok. XOXO~

Nov 20, 2013

Majlis Perkahwinan Diana Amir a.k.a Dodie





Assalamualaikum..ohh lala..

Alhamdulillah..dah cukup nak 1bulan kawan kita ni Diana Amir a.k.a Dodie selamat jadi isteri orang!! Yeayyy!! Kawan yang dulu musuh yang amat ketat di kala zaman sekolah. Entah apa yang digaduh pun tak tahu. Ermm..biasa lah budak-budak hingusan kan, nak tunjuk terror,gaduh entah hapa-hapa. Ngeee..Lama-lama lepas alam sekolah hingusan melilir tu, tiba-tiba kami menjadi baik sampai la sekarang, baik sampai buat aktiviti nakal pun bersama.Ngehhhh..zaman jahiliyah tak mau cerita la.

Apa yang best lagi,tanpa sedar, dia juga yang bantu saya kepada penghijrahan yang lebih baik. Alhamdulillah..dia kata tak nak penghijrahan tu dia seorang je,share sama-sama benda baik. Dan sekarang ni pun kita masih belajar untuk berhijrah yang lagi baik. She's always encourage me to be a better muslimah. Alhamdulillah. Terima kasih lovee!




Ok, cerita pasal majlis perkahwinan dia hari tu la. Dia buat majlis doa selamat, khatam al-quran dan berinai sekali terus malam tu. Jimat masa dan belanja.hehe





Pelamin yang sangat cantik! 



Pakai inai. Kata dia pakai inai corak bunga-bunga tumbuh tumbuhan boleh. 
Tapi I kurang suka sikit. Tak tahu kenapa. Kakak yang lukis inai ni sangat cekap tau. Dah la sekejap pastu tak de pun kena pakai sellotape. Kemas lak tu. I suka tengok, tapi tak suka pakai. Ngeee. Siapa yang minat boleh contact kakak ni. 








Sempat tau I olzz bergambar dengan David Teo. "Bukan Janji Tapi Pasti"

Majlis nikah hari Jumaat tu, sangat lah rushing mengalahkan lipas kudung sebab balik kerja dah kena pergi Putrajaya (majlis nikah kat Masjid Besi..ala satu Malaysia tau dah kan) pastu pula ke Singapore. Sebelum pergi majlis nikah tu, sempat tau I pergi Mid Valley tukar duit. Memang macam marathon dah. Lari sana sini. Finally settle juga semua. 


Nasib sempat sampai sebelum majlis start


Rasanya photographer lagi ramai dari tetamu. Begini la rupanya majlis artis ya. Ini baru Diana Amir, kalau Siti Nurhaliza dulu macam mana la kan.


Rushing sangat kan.. Lepas dia solat terus salam dia sebab nak terus pergi Singapore. 


Tiqa! Junior time sekolah dulu. Sempat Jejak Kasih. Puas gak kitorang nak ingat nama masing-masing. 
Lama-lama ingat juga. What a small world kan Tiqa?


Intan!!Adik Habib. Suka dengan gaya dan prinsip dia. Cakap pun lembut je,baik je. Comel lak tu.



Eytt jap, cantik kan dia ni? Macam Kimora Lee Simmons kan? 
Sorry ya, ambil gambar curi-curi tapi dia cantik!


Favor dari Pengantin. Kat dalam ada truffle chocolate yang sedap. Yummy!

Dodieeee, Alhamdulillah kamu sudah kahwin. Be a solehah wife ok & thanks for letting me be a part of your wedding. I had a awesome time there! Terima kasih!!
Eyyytt..wedding dress kamu superb gorgeous!
XOXOs..


Oct 18, 2013

Maybank2u kena hack?

The Internet was buzzing on Thursday with a rumour that the online banking site Maybank2u.com.my would be under attack at midnight by several Pakistani hackers.

The text message that spread like wildfire on Facebook and Whatsapp said:

“Salam..pastikan tiada yang buat transaction ataupun online banking sehingga isnin pagi ye…terima kasih.pastikan anda tahu baki akaun anda semua. Ada attack besar besaran mlm ni terutama maybank. Dari kawan TM Cite yg dbritakan olh kengkwan utk dkongsi Last week google kne hack oleh siapa xdktahui Jd pkhidmatan online spt traksaksi akaun o etc dnchatkan utk dkurangkan klu bly elak,elakkan dlu smentara.. Hacker dari pakistan yg hack google last week Ini maklumat yg diterima… copy paste dr whatapps IPK”

(Greetings…please be sure no online banking transaction is done until Monday morning. Thank you. Make sure you know your account balance. There will be a major attack tonight especially on Maybank. Friends from TM said told told me the recent attack on Google website may trigger this attack. Avoid online transaction for a while. Pakistani hackers attacked Google last week. Message from PDRM)


Nothing has been ‘confirmed’ by Maybank, nor have Internet security sites issued any alerts about a hacking threat connected with the name "Pakistan". Like so many warnings replicated across Facebook by earnest users, this was a hoax.

In a statement issued few hours ago on Facebook, Maybank said: 

‘We are aware of a hoax circulating on social media and messaging tools (i.e. email, SMS, WhatsApp, etc) regarding hacking attempts on Maybank2u. Please be assured that Maybank2u is secure and under constant monitoring. Please share this with your family and friends. Thank you.’

CyberSecurity Malaysia has given an assurance that the Internet in Malaysia is safe despite concerns over the Facebook and Whatsapp message shared by internet users last night.

“We have checked the details listed in the social media thoroughly and it is all a hoax!”

Its chief executive officer, Dr Aminuddin Abdul Wahab, said the most important thing an Internet user should do was to seek clarification from authorities before posting something on social network and sharing it.

“Always call your financial institution if you doubt the authenticity of any communication you receive,” he added.


-Source yahoo.com

*So dah clear dah. Maybank2u selamat dan dikawal ketat oleh Maybank. Dah tak payah dah nak forward message yang tidak benar itu ok?
Saya lerr tuuu.. (>_<)

Oct 15, 2013

Raya Stock Photos

Assalamualaikum..
Sempena hari raya aidiladha hari ini, I olz nak post gambar raya aidilfitri hari tu la. Almaklumlah, tidak kesempatan nak post. Niat di hati sebenarnya nak kumpul dulu gambar raya ni pastu baru post. Ermm..tiba-tiba tak sedar raya aidilfitri dah habis. So I post la kat raya haji ni ya.
Sesuai sangat la kan? Kenyit mata sikit.


Ermm.baju raya tahun ni ter"striking" la, ni pun baju last minute beli. Konon-konon nak beli yang fashionista la kan. Malangnya tak sempat nak beli, dah habis. Ya la, time I beli ni 1 minggu lagi ni raya. Memangla kan..huhu. Eyhhh, tahun ni I masak tau. Masak spaghetti. Ingat senang ke I nak masak?hehehe..Masak untuk ramai tau. Nasib la habis and tak de yang sakit perut.ngeeee..

Spaghetti bolognaise. 

Berapa hari je raya kat kampung. Lepas tu balik KL macam biasa la beraya sakan kat office.
Posing non stop ye. Ok, Camera, 1,2,3, ACTION!
ENJOY!!


Jamuan Hari Raya MMC. 1st Open House yang we olz pegi. Tq MMC.


Gambar super Poyo!ngeeee..


Tahun ni raya tak de persembahan artis, tapi kami tetap happy yawww!

Salam Aidiladha semua.


Jika diizinkan Allah kita semua akan ke sana, bukan sekadar lambai sahaja. InsyaAllah.
Maaf salah silap zahir dan batin.

Sep 30, 2013

Apa yang best di Brunei?

Assalamualaikum..

Uit..uit..uit..time you olz baca ni I dah selamat berpoya-poya di pekan Kuta kot. 
Yeahh, Bali you olz!!
Tapi Bali tu nanti balik kita story mory, sekarang ni nak cerita pasal Brunei.
Yup-yup, I pergi Brunei hari tu.(dua bulan lepas kot..ngee) Ermmm..nyaris-nyaris lupa yang I tak blog lagi pasal percutian Brunei.
Ok, sekarang I cerita.


Sebenarnya K. Norell yang baik hati ajak kitorang pergi rumah kakak dia kat Brunei ni. I kan tak pernah pergi sana.So apa lagi rezeki jangan ditolak kan. Apa lah salahnya tengok tempat orang, kan..kan..kan..




Senang cakap Brunei ni macam Kelantan Maju. Yup, Kelantan kalau kaya-raya confirm sebiji macam Brunei ni. Ye la, Brunei kan negara Islam. Memang banyak masjid kitorang jumpa. Cantik pulak tu.
 Pernah korang pergi negara yang pili paip salut dengan emas? Kubah pun emas? Hahh, kat Brunei je yang ada masjid yang cantik penuh emas. Dalam masjid jangan cakap la kan, memang ciri-ciri macam istana dah kot masjid kat sana.

Lagi satu yang best kat sini ada Kampung Air


Sebelum kitorang naik boat pergi jalan-jalan Kampung Ayer,ada pasar kat belakang tu jual macam-macam benda eksotik ada
 Tapi Miri lagi banyak. Miri kita cerita entri lain ok?



Naik boat dalam 15Dollar per ride.
Kat Kampung Ayer ni, pak cik boat tu bawa kami jalan-jalan tengok monyet hidung besar tu. I tak ingat nama, yang penting dia takut manusia. Kitorang sampai je tempat dia berkumpul terus dia lari

Empire Resort dan Golf

Kalau you all datang Brunei, sila menginap di sini ye. Memang guarantee super duper best. First class you olzz! Tak percaya tengok gambar ni.



Honeymoon pun sangat sesuai kat sini. Aman, damai, senyap dan super indah. 
Cantik sangat resort ni.

Kedai Kain?


Kedai kain memang banyak kat sini. Sesiapa yang nak cari kain yang up to date dan murah kat sini la tempatnya. Selalu orang pergi Bandung je kan? Haaa, kat sini juga sebenarnya banyak yang cantik-cantik dan berkualiti. Kalau compare memang murah banyak daripada kat KL.

Ni salah satu kedai yang saya suka.

Makanan-makanan Brunei.
Bila kat sana selalunya kitorang makan kat rumah je. Seafood dan daging rusa sangat lah murah.
So baik makan kat rumah kena dengan selera. Sebab kitorang ada makan makanan kat kedai-kedai tapi macam pelik. Tak pedas kot. Maklumlah I olzz hantu pedas.


Rendang rusa by K. Norell. Superb la!

I tak ingat nama dia apa tapi dia macam roti canai + telur dadar + mayonnaise + sos cili + chocolate rice = korang agak-agak la sendiri rasa dia. No comment! (^_*)

 Kalau tak silap nama dia nasi chicken boxing. Lazat juga.


 Japanese Food kat sini super best. Betul la orang kata sushi kat Brunei sangat sedap selain kat Jepun. Memang lazat. Ni kitorang makan kat Excapade Sushi.
Siapa pencinta Japanese Food yang datang sini, confirm akan dibuai cinta bila makan sushi sini. I makan memang tak ingat dunia, sashimi licin tanpa tinggal sikit pun. Pelahap tapi sedap weii..


Yang lagi best kat Brunei ni, minyak petrol super murah. Kitorang isi RM30 dah full. Sempat jalan-jalan pergi Miri dan balik rumah. Minyak cuma bergerak 1 bar je, padahal naik SantaFe. Sangat la heaven ye.

Banyak sebenarnya yang BEST ka Brunei ni cuma kita kena rajin explore. Mostly Mat Salleh datang sini buat adventure activities macam camping ke, jungle trekking ke, rock climbing ke, water rafting ke, macam-macam la. So jangan la risau sangat kalau sampai sana tak tau nak buat apa. Tapi I ingatkan ya, wayang dia sejujurnya tak best. Old school sikit. Ala-ala wayang kat City Plaza, Alor Star 8 tahun dulu. Erkk fikir sendiri la kan.
Lain-lain semua ok. Brunei best!

Sep 10, 2013

Penipuan SMS


Macam-macam cara kan orang nak menipu? Banyak kali dah kot I dapat text macam ni. Aiyooo..penat tau mahu delete. I percaya semua pun pernah dapat message macam ni. Yang tak percaya tak pe, yang dah terpedaya macam mana pulak? Haihhh..
Siapa ye yang bertanggungjawab sebenarnya untuk atasi benda-benda ni. Macam mana mereka-mereka ni boleh dapat no telefon kita?
Bak kata Karam Singh Walia, "Tepuk Dada tanya Minda" ewahh! 

Sep 6, 2013

Jodoh dan ajal rahsia Allah.

Assalamualaikum..Hallo.Hallo.Hallo.

September mari!!
Semua orang sangat membenci September untuk masa sekarang. Jadi sesiapa yang tulis status "September, please be good to me" too bad darling..it gonna be bad. hik! 
Yela, minyak naik 20 sen kan. So confirm stress, segala bajet berpoya-poya kena cut. No more movie, no more shopping, no more delicious and expensive food.pfffttt~ Nangissss!!

Heyyp.heyypp.heyypp..tak mahu sedih-sedih. September sebenarnya bulan yang penuh kenangan untuk saya ok. 1st September hari tu, alhamdulillah genap 1 tahun I'm in hijab. Masih dalam proses belajar to improve to be a good muslimah. InsyaAllah. Doa kan ye. Banyak sangat perlu diperbaiki ini.
Sekarang dalam proses delete gambar-gambar yang jahiliyah dulu. Huhu. Apa yang buat I terfikir dan tersedar untuk delete gambar-gambar lama, bila terbaca pesanan Shafiq Khairy mengenai allahyarhamah tunang dia, Nadia Zahari (wedding photographer). Yup, kisah Nadia betul-betul buat semua orang terkejut dan tak sangka. They're getting married. Tapi jodoh dan ajal itu kan rahsia Allah.



Lucky Nadia, has a good fiance like Shafiq. Hopefully kalau dah tak de, ada yang buat macam ni untuk saya. 

Satu lagi yang buat I tersedar, kisah my old schoolmate Sabrina. Husband meninggal masa dia mengandung kalau tak salah 3minggu. Time tu I dapat rasa dia super duper kuat dan tabah. 
Sebenarnya mula-mula dia kahwin dulu, I tertanya-tanya tau macam mana dia boleh berkahwin (Kalau nak tau Sabrina ni sangat lah gadis comel and top masa sekolah dulu) dengan Hanafee. I pun tak kenal sangat Hanafee, yang I tau dia lecturer.

Selepas dia meninggal. Baru I tahu Hanafee is gentlemen, nice, polite, romantic and lovely husband, and all kind words for him. Semua orang sayang dan suka dia. Beruntung sangat Sabrina. Beruntung sangat-sangat bersuami Hanafee. Yup,I baru tersedar rupa fizikal sangat tak penting. Love and religious are more important in life.

Anyway Sab (kalau kau baca ni), walaupun Hanafee dah tak de, tapi kau still sangat beruntung, dapat rasa macam mana lelaki yang sangat-sangat cinta dan sayang kan kau. Beruntung sangat Sab!! Tengok berapa banyak beruntung dah aku cakap. N I wish my future husband would be lovely and romantic like yours. Amin. Doa kan ye. (^_*)

p/s: Ermmm..tajuk tu sesuai kan? Tiba-tiba rasa tak sesuai. Ngeee~

Sep 2, 2013

Saya Bangga Jadi Rakyat Malaysia

Assalamualaikum..

Bangga.bangga.bangga..Ya, saya sangat bangga jadi rakyat Malaysia.
Bangga tau bila masuk panggung wayang semua orang tak kira bangsa apa, dari negara mana, tengok movie apa, kena berdiri nyanyi lagu 'Negaraku".


Yup, semalam pergi tengok movie. Sebelum movie start kitorang semua berdiri nyanyi lagu Negaraku. 
Apa yang menariknya, dalam wayang tu ada ramai juga Pak Cik Europe dan Mak Cik Europe. Diorang pun nyanyi sama. Walaupun sebutan diorang tu tak berapa jelas tapi nada dan tone tu ada la. Diorang boleh ikut. Fuhhh! Bangga siot!



Harap-harap berterusan sampai bila-bila. Jangan la hari Kemerdekaan je. Dengan cara macam ni lah kita boleh memperkenalkan Malaysia dengan pelancong-pelancong luar. 

Thumbs up to Ministry Tourism and Culture Malaysia! Good effort!

Aug 26, 2013

Cuti-Cuti Krabi-Hat Yai : Makan-makan Krabi dan Hat Yai

Assalamulaikum..

Last entry pasal Cuti-Cuti Krabi-Hatyai ya. Tahu sangat you all dah boring. Alaa..I kan dah lama tak tulis blog, so ada masa sikit nak habis kan gian menulis. Lama dah ni asyik postpone je. Bagi la change..

Anyway, macam I cakap kat entry sebelum-sebelum ni makanan Halal sangat senang nak dapat di Krabi dan Hat Yai cuma sedap tak sedap je la kan. Nak tahu apa yang I makan kat sana, sambung baca bawah ni.

Krabi

JA Weal Pancake
Masa sebelum pergi Krabi, I ada la survey sikit-sikit pasal Krabi. Paling penting makanan la kan? Takut susah nak cari Halal macam Phuket. Dalam banyak-banyak I survey, mesti akan ada orang cakap pasal pancake.



Pelik sebenarnya, pelik kenapa sedap..boleh tak? Pancake ni roti canai nipis letak buah-buah pastu topping semua boleh pilih. Paling famous dan dikatakan lazat pancake banana+nutella. Yang makin pelik lagi, kat kedai kakak ni je yang sedap. I try kat kedai orang lain tak sesedap kedai kakak ni. Aiyooo..



Hari-hari dari 1st day sampai last day kitorang kat sana. Ini yang kitorang makan. Habis diettttt I olzz. 
Pernah juga berangan balik kl nak try la buat tapi..itu semua impian tinggal anggan-anggan.



Bamboo Seafood


Jejak je kaki kitorang kat Krabi, ini lah tempat dan makanan yang kitorang makan.
Bamboo Seafood ni depan Mc Donald je kot, sangat senang nak cari. Seberang je dari Aonang Cliff Beach. Rasa makanan pun ok. Jujurnya memang susah nak cari makanan Thailand yang sedap kt Krabi ni. Pelik kan? Kata Thailand tapi makanan kurang sedap. Sedap lagi makan kat Black Canyon. Tapi tak tau la kan, bagi you all sedap ke kan. I ni tekak memang suka pedas dan masam so kalau tomyam tak pedas tak umphh la kan. Cehh, banyak complaint pulak. By the way, kitorang makan 3 orang 800Baht kalau tak salah. Ok la kan?




Thai Food Stall
Actually I tak ingat nama kedai ni tapi kedai ni sederet je dengan Mc Donald. Kecil je kedai dia. Pekerja pandai cakap Melayu KL ya. So memang tak ada masalah pemahaman bahasa ya. Kalau ikutkan, bahasa diorang kat Thailand ni memang tak berapa nak paham sangat slang english diorang, slang bercampur. Memang kena download thai dictionary app kat handphone. Pening. Sawadikap Kapkumkap. . (-_-")




Thailandia 2, Ao Nang



Sebelum ni tak perasan pun kedai ni, malam last baru perasan. Geram. Haishh.Thailandia ni pula sederet juga dengan Bamboo Seafood tadi. Kat area situ memang senang nak cari tempat makan. Pilih je. Decoration restoran ni sangat lah unik dan cantik. Makanan pun sedap. Kitorang kat sini cuma hang out dengar muzik je sebab sebelum tu kitorang dah kekenyangan makan kat Thai Food Stall tu. Apa yang lagi best, musician siap greeted kitorang. Bangga kejap jadi orang Malaysia. Ok, ini tempat wajib pergi kalau pergi Krabi lagi.




Hat Yai




Di Hat Yai, kitorang sekejap je kan. So tak dapat nak rasa sangat la makanan kat sana. Kalau nak tahu makanan Melayu pun banyak. Nasi lemak, roti canai, teh tarik semua ada. Mamak je tak de. 

Seperti dalam entry Cuti-Cuti Krabi - Hat Yai - Day 4, I kan nak cerita makanan di Floating Market kan?

Mehhh baca.


                                                         Floating Market





Semua orang kalau datang sini mesti pergi Floating market. Kat sini semua makanan ada. Jagung rebus/bakar, jagung merah ada (I pun tak pernah nampak, 1st time tengok tak berani nak makan), rojak buah (masam dan pedas gils ok), macam-macam tom yam, macam-macam jenis sup, ikan bakar dan macam-macam lah. Pokoknya Macam-Macam Ada! Tak paham apa yang diorang tulis. Tulisan Thailand kan, kalau tengok tu tahu lah. Ada juga makanan yang I tak pernah tengok. Eksotik you all!!



Rojak masam pedas. Tak tahan kot makan ni. 


Stall Pulut Durian dan Mangga



Ya Allah, heaven sangat tau dapat makan pulut durian & pulut mangga ni. Kat Kl tak pernah lagi jumpa kedai jual ni. Lazat you all!! Stall ni dekat dengan area stall banyak-banyak jual baju, souvenir dan accessories tu. Seberang kedai thai silk dan kedai massage. Senang je nak nampak. Cari tau! 
Lepas tu tapau untuk I (^_^)



Makanan halal kat Krabi dan Hat Yai tak susah kan? Jadi jangan lah risau sangat, tak payah nak bekal maggie ke, biskut ke, roti ke dalam bag tu. Memberatkan dan menyusahkan je you all nak bawa nanti. Kalau naik Pak Cik AA lagi la rugi, lebih weight baggage kena charge. Ouchhh..rugi.rugi. baik belanja I olzz thai silk. (^_*)

Okey lah, akhirnya dapat juga I khatam kan cerita pasal Cuti-Cuti Krabi-Hat Yai ni.
Lama dah tertangguh ni, lepas ni kalau ada kekuatan semangat I buka entry Brunei pula ok?

Thanks for reading!! 
XOXO~