Feb 27, 2011

Dah check saman?tinggal 1 hari je lagi..

Dah baca entri saya The More You Delay The More You Pay?
Dah bayar saman belum?
Ke tak tahu ade saman ke tak?
Ok, kalau tak tahu boleh check kat MyEG
Tahu tak nak bayar kat mana?
So ape lagi cepat check saman cepat kat sini tak pun kat sini pun boleh.
Tapi kena register dulu tau.
Cepat!Esok last offer tuk bayar saman. Lepas tu saman akan jadi makin naik.
Siapa yang susah?
Mereka dan keluarga mereka juga. *eh, dah lama tak dengar ayat tu. (-_-)
Kalau ade saman, bayar kat pejabat pos pun dah boleh.
Cepat bayar!


Feb 23, 2011

Manusia ke ni?



~Speechless~

Si Gadis Sopan Menyambut Hari Jadi!!

Yeaaayyy!!Effa's Birthday Celebration!!










Happy Birthday Effa!!!
Ermm..I mean happy belated birthday
May this year bring you a step closer to your life goals!!
~Superhugsssss~





p/s: Effa, I really love to upload that celebration video. Tapi tak boleh..tak tahu..maybe size besar sangat kot.tak pe nanti I try lagi ok?

Ombak Jahat!!!!


Niat di hati untuk mandi manda dan berlibur di Pantai Terengganu tetapi..
Ombak Jahat!!!
Ombak Jahat!!!
Ombak Jahat!!!


 
Ombak Jahat! Sebab Ombak Besar..tak boleh mandi manda!
Penat je kami bawak swimming suite.

Muke frust ke muke pe ni?

video

Owhhh..Pantai Terengganu..

Feb 17, 2011

The More You Delay, The More You Pay!!

Start from 1st March 2011, no discount for traffic summonses but you will pay more if you delay to paying that summonses .
Great!
Dusshh!
Nasib baik,dah settled.
Kerajaan restructure system for paying traffic summonses based on 
"the more you delay, the more you pay!"
All vehicles including motorcycles!No excuse ye!!

No more speeding, beating the traffic lights, overtaking on double lines, tailgating, queue jumping, overtaking in the emergency lanes and using mobile phones (sms,mms,bbm,facebook,twitter etc.) while driving!! (-_-)
Tiada lagi SAMSENG JALAN RAYA!!



The amount will be multiplied if offences are committed 3 times or more within 2 months!!ouccchh~
Plus, the court action would be taken if fines are not settled within 60 days.
means See you in court!pffftt~

Fuhhh!My new mission will be PEMANDU BERHEMAH!!

Feb 16, 2011

Should i kill myself?

 Oucchh..tidak!bukan saya!bukaannnn!cehh!poyo la pulak!
Tak de, sebenarnya risau lah, yela..cuba kita tengok sekarang ni tiap-tiap hari mesti ade cerita orang bunuh diri. Sila baca paper.

Hakikat satu kajian! Daripada 113 kes bunuh diri yang dilaporkan di Malaysia dalam tempoh Julai hingga Disember 2007, sebanyak 82 kes melibatkan lelaki dan 41 daripadanya sudah berumah tangga
- Kosmo

The National Suicide Registry Malaysia (NSRM) estimated that between January and August last year, a total of 425 people committed suicide, averaging 60 per month (including undetermined deaths.) - TheStar

Menakutkan.
Alasan bunuh diri kebanyakkannya akibat tekanan hidup. Huh!
Kadang-kadang kita rasa nak sangat tolong diorang ni kan?tapi kita pun tak tahu macam mana nak tolong, tahu-tahu je dah bunuh diri.Adusss!
Dah beberapa hari I simpan article ni (sorry tak sempat post) untuk kita share macam mana nak mengatasi masalah bunuh diri di sekeliling kita.


Hopefully it will help us to help people from killed themselves.
Ermm..kalau you buat tak berkesan, Befrienders willing to help her/him.
Selebihnya kita banyakkan doa.
InsyaAllah.

Feb 12, 2011

Siapakah yang diketemui di Negeri Batik?




 Duli Yang Maha Mulia Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Al-Marhum Tuanku Syed Putra Jamalullail
Terkejut,Tergamam, Teruja.
Semua Ter..Ter..ada.
Paling tak sangka Tuanku tegur saya, sampai nak amik gambar dia pun saya jadi keras terkedu.
Yang sempat dapat cuma gambar kat atas tu, tu pun selepas beberapa minit ditegur tadi.aduss!



 Tak dapat ambil gambar dia, gambar kereta pun jadi lah. (^_*)

Rupanya Tuanku, Raja Perempuan Perlis dan Raja Muda Perlis datang melawat Negeri Batik (Negeri Terengganu).
Whoaaah!

Feb 11, 2011

Ujian Pap Smear?

Dulu I pernah bagitahu pasal Kanser Servik kan?
So dah buat ujian pap smear belum?
Mengaku cepat!
CONFIRM BELUM!
Last week kat office ni ada buat Healthy Week.
So time lunch I pun sempat lah jadi reporter professional (bluweeekk..muntah jom!) sekejap tanya pakar kesihatan kat situ pasal pap smear ni.
Diorang pun mengakui memang ramai Wanita yang still tak tahu pasal Kanser Servik dan betapa pentingnya ujian pap smear.(o0)
so apa lagi?
 Mari semua kakak kakak, mak cik mak cik, adik adik!!! Mari!Mari!Dekat!Dekat!Dekat!
(nada pekerja Jusco yang pegang handheld ada diskaun 80% )

BACA NI!!!!

INFO PAP SMEAR!!


1. Ujian Pap Smear untuk kita dapat pengesanan awal kanser servik, so bila awal masih dapat diselamatkan lagi. Bila penyakit dapat dikesan,sel-sel serviks bertindak tidak normal, tapi depends tahap serious penyakit tu. Kadang-kadang ianya menunjukkan perubahan sel yang berpunca dari jangkitan pada vagina atau serviks dan perubahan sel tu selalunya akan sembuh sendiri dengan treatment yang betul. So mana lah tahu kan, kita sebenarnya ada penyakit tu, at least kita boleh dapatkan treatment lebih awal.



Jangan lah takut tengok gambar kat atas ni ok, cuma masukkan spekulum ke dalam vagina untuk ambil sel-sel kat permukaan serviks dan letak kat slaid kaca untuk diperiksa di makmal.

2. Bukan Wanita yang dah kahwin atau pernah melakukan seks je yang kena buat ujian pap smear ni tau. Semua gadis, anak-anak dara sunti ke tak sunti ke, semua lah asalkan berjantina PEREMPUAN kena tau! Especially wanita berumur 65 tahun ke atas!
Lagi nak bagitahu untuk gadis sunti yang tak pernah lakukan seks pap smear ni untuk dapatkan vaksin bagi lindungi dari kanser servik pada masa depan. (Terima kasih, kepada yang mengingatkan saya..jasamu akan ku kenang)

3. Bukan sekali kita pergi ujian pap smear kita boleh tahu kita ada kanser servik tau, kita  kena buat 3 tahun 1 kali, tapi bagi wanita yang aktif seks (maksudnya wanita yang berkahwin) pemeriksaan kena buat tiap-tiap tahun dan wanita yang berisiko tinggi atau pernah ada keputusan tak normal kena ulang pemeriksaan 6 bulan sekali.

4. Pemeriksaan ujian pap smear ni boleh buat bila-bila masa selepas haid (period) tapi kalau pernah jalankan operation buang rahim tak perlu lah kot ujian pap smear.

5. Keputusan ujian pemeriksaan selalunya ambil masa 2 minggu untuk diperiksa dan diteliti.

6. Melalui ujian pap smear kebanyakkannya keputusan diperoleh normal dan cuma sesetengah wanita sel-sel mungkin tak normal dan akan menunjukkan peringkat awal kanser.

7. Jika ada tanda-tanda awal kanser kawan-kawan jangan lah takut, tak bermakna menghidap kanser kena rujuk dulu dengan doktor pakar sakit puan untuk step pemeriksaan yang lain macam Colposcopy dan Biopsi. Colposcopy tu mikroskop khas akan tengok bahagian dinding serviks dengan lebih jelas dan Biopsi pula sedikit tisu akan diambil untuk periksa bawah mikroskop dan baru boleh dapat keputusan samaada kita penghidap kanser servik.


CEPAT!!
Lakukan Pemeriksaan Pap Smear Hari Ini!!

Feb 10, 2011

Ohh..Negeri Batik

Negeri Batik? Kat mana tu?
NEGERI TERENGGANU laa..
wahhh!suka suka kau je kan nak tukar nama negeri orang?
(^_*)
 Macam mana I tak panggil negeri batik, kalau semua tempat I pergi mesti ada batik.
Tak percaya?

Kat sini ada batik
Kat sana ada batik

Kat situ orang buat batik
Kat sinun orang belajar buat batik
 Betul kan? Semua pun batik! Cantik-cantik lak tu.
Confirm lah mama dan I tak lepaskan peluang untuk shopping batik kan?
Eh,tapi kan time kami sibuk-sibuk shopping batik ni I terjumpa seseorang la.. 

Siapakah beliau?
Tungggggggggggguuuu!!pffftt~
Sabar yeeee~ 

Feb 7, 2011

Gudang Levi's® Saya!! (update)

Setelah fikir semasak-masaknya I dah buat keputusan..
HAH??KEPUTUSAN APA?
Jangan terkejut!! I'm not getting married anytime in the near distant future.
No worries ok?
Dulu kan I pernah kerja kedai Levi's® so lambakan jeans Levi's® pun berlaku.
 get rid semua jeans Levi's yang dah tak muat. (-_-)
Yela, dulu kan I agak tembam dan berisi so kena lah pakai jeans size 26. 
Sekarang hari-hari try dan makan banyak-banyak macam orang gila still loose gak. 
So kena lah sedar diri yang jeans tu bukan rezeki ku lagi. (!_!)
INGAT KAWAN-KAWAN size 26(Levi's®)!

01- Levi's® STRAIGHT CUT (CAN'T REMEMBER THE CODE)
Length : 35.2 inch
Altered : to straight cut 
RM80



02- Levi's® W502
Length : 36 inch
RM 75
 -SOLD-




03- Levi's® M593 button fix 
(super super low)
RM 70
Altered : to straight cut




04- Levi's® STRAIGHT CUT (CAN'T REMEMBER THE CODE)
Length : 37 inch 
RM 70




05- Levi's® 577 Boot Cut
Length : 36 inch
RM 80






06- Levi's® Skinny (CAN'T REMEMBER THE CODE)
 Length :  34.6 inch
Altered : Straight Cut
RM70




07- Levi's® STRAIGHT CUT RED TAB 1587
SIZE : 28
NEW! NO WORN!
Jeans ni kawan I baru beli untuk adik dia. Tapi tak muat.
RM110
 -SOLD-








T&C:

1. PEMBELI yang betul-betul SERIOUS SAHAJA!! NO BACK OUTS once confirmed. Ini bukan main-main ye.
2.  Please ye jangan lah tanya whether you'll fit in it or not, penat lah nak jawab. I mane tau figure you all macam mane kan? Tadi kan I dah bagitahu size 26 (Levi's®). 
3. No Refunds and No Exchanges.
4. First come first serve. Cepat! Cepat!
5. Postage bergantung pada location dan berapa helai you all nak. Jeans berat sikit so untuk sehelai
Poslaju: West Malaysia RM8 / East Malaysia RM10
Kalau 2 helai or more just add RM5 for each other item.
6. Email me your detail (full name, mailing address and phone number) with number of item you're interested in, at ezzattie (at) gmail (dot) com to place your order.
7. I will not responsible for any damages or losses caused during delivery.
8. Sila bayar via MAYBANK or CIMB account (email me for further details).
9. Please do email/mms me a copy of the bank remittance slip (either online/over the counter or over the  machine).
10.After confirmed the payment, your items will be delivered immediately. 

p/s : I don’t put a watermark for make it clear.

Feb 4, 2011

my therapy!!

I cann't stop laughing because of this..,








I don't know why, but it was so funny!!
She really enjoy it!!

Feb 3, 2011

RENT a partner for Chinese New Year?

If you’re single this Chinese New Year, you’re probably not looking forward to this week’s festivities.It’s hard to enjoy that reunion feast with nosy relatives relentlessly dissecting your non-existent love life and wondering why you still haven’t found someone to settle down with.For some Singaporeans, enough is enough. Tired of facing the firing squad of probing questions, frustrated singles are opting for an easier way out.Their solution? Getting help from dating agencies, casual friends and even hiring social escorts to pose as romantic partners — for a day, or even a couple of hours.
David, a 29-year-old marketing executive tells My Paper that he shuns long-term relationships and prefers to date casually. He even brings his dates on Chinese New Year family visits to avoid prying questions.“I just take one of them along for these events to shut my relatives up. The next time I meet my relatives, I just tell them that we broke up,” he said. According to three out of four escort agencies, companions increase by a whopping 30 to 50 per cent during the festive season.
The owner of Singapore Model Escorts, who only wants to be known as William, said, “(Our make clients’) key concern is they don’t want girls to wear short skirts or look sexy. They should dress conservatively.”
One of his social escorts, Kari, who is in her 20s, posed as a girlfriend of a working professional at his family reunion dinner last year. The pair only met an hour before the gathering to corroborate details like how they met and how long they had been dating.
Kari, who works as a bank executive by day, said she pulled of a convincing act in front of her client’s 30 relatives at a Chinese restaurant.
“As we both worked at a bank, we told (his relatives) that we met at work,” she explained. ” They even told us that we look good together.”
Kari said, “I got paid a lot just to socialise and that’s the best I could’ve asked for. The guy wasn’t too bad looking, too.”
The social escort of two years got paid S$1,600 for that job.
She said she has received many professional requests to meet friends and family this festive season.
A representative for escort agency Vie Models said, “The booking fee is higher during this time because these escorts are mostly Chinese and would take on assignments only if the pay is very attractive.”
While he said the agency raises its rates by roughly 25 to 50 per cent per hour during this period, he declined to reveal the actual figures.
According to Mr Jason Lim, the owner of Metro Touch Escorts, a premium Singaporean social escort is typically defined as an attractive university graduate in her 20s. These escorts can earn anything from S$5,000 to a staggering S$20,000 for a three-hour session at a reunion dinner.
“The cost depends on the girl, the location, the duration, how many people she has to meet at the dinner and whether she is required to drink,” he added.
Dating agencies are also seeing a surge in demand at this time of the year.
One dating agency, Lunch Actually, sees a 15 to 20 per cent increase in demand for its services in the period leading up to Chinese New Year.
Ms Violet Lim, 30, the agency’s chief executive, said, “Chinese New Year is a time when they feel more pressured as they will be meeting family members who will probably ask them about their marital status. This makes them more open to finding out about dating opportunities and platforms.”
Those who are unwilling to spend or uncomfortable with the idea choose to skip town just to avoid facing a grilling by relatives.
Ashley, a 24-year-old public relations executive, said she even got a guy friend to pose as her boyfriend three years ago.
“I don’t mind getting someone to pose as my boyfriend. I’ll probably have to find someone else next time but, this year, I’m getting out of town,” she said.
- from yahoo.com
ermm..who want RENT me as your partner for the Chinese New Year?pffft~
GONG XI FA CAI!!!

Feb 1, 2011

the best PSYCHO song EVER!!



I love BRUNO MARS!!!I really LOVE ALL of HIS SONGSSSS!! 
 and of course I love GRENADE!!
GRENADE is so great music song!!I I love this song being singing everywhere!! I listened to this over 10 times!!!ngeeee~
Ermmm..by the way, what is the meaning of this song?

Bruno said, GRENADE is the extreme way of saying “I’d do anything for you and why can’t I feel you would do the same for me?”

..I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
Oh, I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you baby
But you won't do the same
No, no, no, no...

 Ermmm..he would do all of these things for his adore and it's a little toooooo obsessive. Cuba bayangkan if you were to just start seeing someone and after 2,3 kali dating, he was already saying they would die for you and they don't want to live unless it's with you. 
yewww!!psycho!!! 




note: SELAMAT HARI WILAYAH!!!yeaaaaayyy!!cuti lagi!!!