Sep 29, 2010

hi-tea buffet at Sri Pacific Hotel

Bestnya dapat kawan-kawan yang baik. Last weekend sangat bermakna, dapat hi-tea di Zende Restaurant, Sri Pasific Hotel. Thanks Nurul for the free voucher.


Bila dah dapat voucher free so dapat la Vincent & I melantak. Maklum la kami ni kan memang food lover.
Tapi yang tak bestnya, kami tak tahu yang hi-tea kat sini start 12p.m.till 5p.m. Bukan ke selalunya hi-tea start pukul 3 atau 4? Kami pulak datang 3.45p.m. 
Apa lagi terpaksa la kami makan dengan gelojohnya. Jom tengok gambar-gambar yang sempat diambil walaupun makan gelojoh.

Gelojoh betul.Minum sampai 2 gelas 2 cawan.



Antara makanan yang menjadi pilihan hati..auuww~

melt chocolate dipped marshmallow!

 Apa-apa pun, kami sempat habis makan sebelum pukul5. Wahhh, terror kan? Boleh masuk pertandingan siapa makan paling gelojoh.
 (-_-)

Muka kekenyangan.

Sep 28, 2010

Ditelan mati mak. Diluah mati bapa

Waduhh!!Pening kepala ni. Where should I go either Nana's wedding or Vaseline Party?
Dua-dua pada 2 Oktober 2010.
Dua-dua best!
walaupun gambar ni pernah keluarkan entri lain, I nak jugak letak.

Ok, nekad! I choosed Nana's wedding!
demi mu Nana..
berkorban tak dapat hadiah.
(-_-)

Sep 27, 2010

DiGi iPhone 4 Life


 Dengan adanya iPhone 4, dapat lah I laporkan apa sahaja kejadian yang berlaku di depan mata dengan segera. Seperti kes dera di atas.huhu.


Saya  mahu kan iPhone 4 dari Digi..pleaseeeeeee~~



~~DiGi iPhone 4 ME, PLAY, REAL, LIFE ~~

Sep 26, 2010

DiGi iPhone 4 Real

 Seperti yang dijanji kan di entri DiGi iPhone 4 Me I akan beritahu rahsia kenapa I pilih Digi!
Mesti you tertanya-tanya kan kenapa la I ni sibuk nak guna network Digi
Cuba you all tengok plan kat bawah ni betul-betul;

 

Macam mana?Murahkan?Postpaid Plan ni bermula 24 September 2010,
Bayangkan dengan iDigi88 hanya RM63 sebulan lagi best kalau kita guna perkhidmatan auto-billing iaitu pembayaran secara automatik cuma RM58 je so kita dapat lah rebet RM5 kan?
Lagipun kalau guna auto-billing kita tak payah susah-susah nak beratur pergi bayar bil kat kaunter kan?
Dengan RM58 kita dapat free 200sms, 20 mms dan  lepas tu installment pun tak payah bayar, selalunya kan kita jumpa syarikat telekomunikasi mesti kena caj setiap kali kita layari internet kan?
Tapi dengan Digi internet no limited bila-bila masa you nak online pun boleh!Dah la tu you boleh telefon berapa yang boleh, unlimited!Murah kan tu?
Digi ni memang murah kan kalau compare dengan other telecomunication? Memang tak dapat lawan semurah Digi!!



Sweet September



Happy birthday and the sweetest September,
A celebration we shall surely remember.
We know you waited another year,
To bring all of us, together and near.

Happy birthday and the sweetest September,
In our lives, you are a valued member.
You’ve always proudly, stood by our side,
Encouraging words freely provide.

Happy birthday and the sweetest September,
Your heart brings us warmth, like a hot glowing ember.
Thankful for actions, unselfish, and kind,
Most precious memories bring joy to our mind.- Martin Dejnicki




Si Kembar kesayanganku!!!

&


my new brother in law!!(^_^)

Selamat Menjalani Hari Tua Sayang-Sayang ku!!(^_*)


Sep 25, 2010

DiGi iPhone 4 Play

Hari ini nak beritahu pasal iPhone 4 lagi, kali ni nak sentuh my favourite application in iPhone 4!
 iPhone 4 ni ada banyak application yang kita boleh download daripada iTunes App Store dan boleh dikatakan semua application I suka dan banyak benefit!!Disebabkan I ni memang jenis careless dan pelupa so I suka sangat nak cerita application yang membantu kita mengingati dan menguruskan hidup kita dengan lebih baik.
Nak tahu application apa?


1. BillTracker




BillTracker membantu kita menguruskan pembayaran bil-bil kita yang berlambak-lambak tu tiap-tiap bulan sebab kadang-kadang kita terlupa bil tu dah bayar ke belum kan?
Dalam BillTracker, kita kena simpan maklumat macam untuk pengurusan pembayaran contohnya macam  tarikh pembayaran setiap bil, jumlah yang perlu dibayar termasuk no akaun pembayar dan kalau kita terlupa dia akan remind kita untuk bayar. 
Kita pun boleh semak balik setiap pembayaran bil kita yang lepas. Satu lagi kita boleh tetapkan currency yang kita nak guna tak kiraMudah kan?


2. Gas Cubby




Application yang seterusnya Gas Cubby!Kemudahan ini sangat bagus untuk kita yang memiliki kenderaan. I ni kalau bab-bab kereta memang sangat fail! Kadang-kadang kadang-kadang terlebih 2000km daripada sepatutnya baru I service. Teruk kan? So I tengok bila adanya application ni. Dengan adanya application Gas Cubby pada bakal iPhone 4 yang I akan menangi cehhwahh!berangan my beautiful baby black akan lebih terurus.
Melalui application ini juga, kita boleh tahu harga minyak dan gas naik atau turun pada waktu bila. Best kan?


3. 1Password 




Pernah tak kita terlupa password untuk log in pada sesuatu website?Mesti pernah kan?Yela, tak kan nak pakai semua password same nanti orang mesti dapat detect kan?Application 1 Password ini untuk menyimpan dan melindungi semua maklumat peribadi seperti credit card, lesen, passport dan macam maklumat peribadi daripada diketahui pihak ketiga. Selain itu, dengan adanya application 1 Password dalam iPhone 4 nanti tak de lah kita susah-susah nak taip balik username dan password dalam website yang kita nak layar macam facebook ke, email ke, atau twitter ke kan?

4. Find My iPhone

Bagi orang yang selalu je careless macam saya yang kadang-kadang tak tahu kat mana letak handphone. Application ni sangat membantu untuk mencari iPhone 4 anda. Application ni akan detect location iPhone kita tu kat mana melalui map, akan ada bunyi dalam masa 2minit walaupun iPhone kita dalam silent . Kalau confirm hilang kita boleh set kan passcode untuk lock dan semua maklumat peribadi dalam tu akan terpadam secara automatik. Baguskan?

 


Orait! Memang sangat berguna semua application iPhone ni. Semua pun membantu kita dalam apa sahaja situasi contohnya macam entertainment, social network, knowledge dan macam-macam lagi. Best sangat-sangat!!!


Sep 24, 2010

tony eusoff saman fly fm?


Siapa dengar radio fly fm pagi tadi?
Tak ke?Rugi!!
Hah, kenapa-kenapa?
Amboi-amboi, kepoh sungguh ye.
Kenal Tony Eusoff?


Yes, he's Tony Eusoff, actor but I just not remember he played in which drama or film.
Kureng famous sikit dia ni.
On this morning, someone we called as Mr. Anonymous told to fly fm pagi show, he saw Tony Eusoff in a KLIA toilet and  get into a cubicle with another man!  
The best part is  Mr Anonymous also recorded the sound of whatever they're doing inside and fly fm actually playing it!!!Ouchhhh~~
Erkk?tak nak cakap banyak. Then, Tony Eusoff calls up and gets all angry and threatens to sue them (Fly fm & Mr. Anonymous) for defamation.
But a few minutes after all the calling, texting and tweeting 
Nadia, Phat Fabes & Ben just told that it’s not true,
  it was a prank!

Errrkk..Tiba-tiba je kan?

Alasannya sehari sebelum tu all of them were lepak-lepak and there's story in the newspaper about how actually P.Ramlee only know 1 instrumental that is piano. All the trumpet, guitar that he played in the movie actually just act. Hah?tipah tertipu!!P. Ramlee memang pelakon hebat! All Malaysian believe that he can play all that. So then Tony Eusoff comes out with the idea to prove that Malaysian are gullible and love gossips!hmmmm..?
If that right, we all  actually eat it up!
*Let's clap our hands together!Pap..pap..pap! 
Padan muka!

DiGi iPhone 4 Me




 Dengar cerita hari ni launched iPhone 4. Betul ke? *Dalam hati ni kalau lah I dapat iPhone 4 ni bestnyeee!!!
Kalau orang tanya ;
Kenapa kau nak sangat iPhone 4?
1. Selalunya nak update blog I kena ambil gambar guna camera digital then kena transfer gambar-gambar tu kat note book dulu tu pun kena ada broadband tak pun wifi pastu baru lah dapat masuk kat blog. Tapi dengan iPhone ni I boleh terus ambil gambar dan record video then terus masuk kat blog.You pun boleh dapat info dengan segera, tak gitu? 
2. Duduk dekat office ni mana lah ada radio, internet pun kadang-kadang je dapat. Tu pun bukan semua website boleh layar. So kalau nak tahu berita atau perkembangan negara dan dunia chewahhh~ kena balik rumah sebab kat rumah ada broadband, tv dan radio. So time tu baru dapat tahu semua. Macam ketinggalan zaman kan? Kalau I ada iPhone 4, semua tu tak kan berlaku. I boleh dengar radio dan tahu lagu-lagu terbaru then dapat layari internet bila-bila masa je kat mana-mana je I berada kan?

3. Selalunya kalau nak shopping, I kena shopping untuk my sisters sekali. Bila nak beli barang kena lah ikut citarasa diorang kan? Selalunya I kena mms gambar untuk tunjuk kat diorang berkenan ke tak dengan barang tu. So I kena tunggu kat kedai tu berjam-jam nak tunggu diorang reply, sebab mms nak sampai kepada diorang tu ambil masa. Tapi kalau dengan iPhone I terus dapat video call dengan diorang. Jimat masa, tak perlu tunggu-tunggu.

4. Semua kawan-kawan dan my family tahu, I ni bukan jenis suka tunggu orang pendek kata bukan penyabar.huhu.Bila kena tunggu orang mesti I merunggut-runggut. Dengan adanya iPhone, mesti I jadi seorang yang tak kisah untuk menuggu orang. Sebab apa?By the time I tunggu orang, I boleh main game, surf internet atau buat kerja ke kan?Lepas tu, mesti mereka disekeliling gembira kerana tak dengar rungutan dari ku.ngeee~

5. Sila perhatikan keadaan my hand phone ini, perlu ke tak I tukar handphone?


6. Ermm, kalau boleh I nak guna network Digi.Eyyhh?Kenapa Digi?Demand pulak dia.
Kalau nak tahu kenapa I pilih Digi. Nanti I explain ok?Tapi ni rahsia kita je tau!Janji!Sumpah tak tipu!

 Ok,itu lah sebab-sebabnya saya sangat inginkan dan memerlukan iPhone 4 tu 
Digi iPhone 4 Me
 (-_-)




tukar address blog

Buat sesiapa yang tak tahu I tukar address Missy Ezz's Station daripada
http://missyezz.blogspot.com/
dan juga Canopy Tok Wan juga telah bertukar daripada  http://canopytokwann.blogspot.com/
kepada 
http://izzharcanopy.blogspot.com/
Maaf Zahir Batin

Sep 22, 2010

Cendol Kuala Pilah~


Sesiapa yang pernah tinggal atau kampung di Kuala Pilah mesti pernah makan Cendol di Kuala Pilah kan? 

KP Cendol Corner ni memang famous kat Kuala Pilah. Sejak I kecil lagi setiap kali balik kampung mama dan ayah mesti bawak kami adik beradik makan cendol ni.
Dah jadi kebiasaan balik kampun mesti makan cendol, 4 hari di kampung memang I tak lepas peluang  makan cendol kat sini. 
KP Cendol Corner ni ada 2 cawangan; 1 kat Pasar dan 1 lagi kat Station Bus.
2-2 tempat I pergi. Nampak sangat memang cendol lover kan?
Memang pun. Tapi Cendol Kuala Pilah je.
 Di Kuala Lumpur ada juga jual Cendol Kuala Pilah tapi rasa dia tak sama langsung. 
Cendol Kuala Pilah nyum..nyum..nyum..(^_^)
dekat dengan Pasar.

 Station Bus Kuala Pilah.

Selain daripada sedap dan pelbagai jenis. Cendol dia pun murah, untuk cendol biasa RM1 je.
Tapi harga  Station Bus macam lain sikit, mahal 30sen. So maksudnya menjadi RM1.30. Maybe sebab sewa kedai kat Station Bus tu mahal kot. Kat Pasar tu kedai dia buruk je.Rasanya tetap sama. 
Sedap banget!!

Bukan takat cendol je ada, mee rojak pun ada. Yela, kalau makan cendol mesti nak kena ada mee rojak kan? Tapi sorry I tak dapat ambil gamba mee rojak. Time I makan kat Pasar tu mee rojak kitorang tapau bawa balik, bila dah sampai rumah melantak sampai tak ingat.
Pastu time makan kat Station Bus pulak, mee rojak dah habis pula. Maaf ya~
Tak apa lah, nanti kalau you ada kat Kuala Pilah pergi lah pekena cendol dan mee rojak ok?


Sep 21, 2010

Berhari Raya di Kuala Pilah~



Sorry ye readers seminggu dah I tak post apa-apa entri.
Maklumlah, berhari raya di kampung ayahnda dan bonda. (^_*) 
Raya kali ni beza sikit dengan raya sebelum ni, sebab raya kali ni my cousin Eddy getting married!!hoooyeayyy~

 Congrate bro!!

Antara cousin yang sempat untuk diambil gambar~

Tak ketinggalan Sisterssss~

 tuan-tuan dan puan ini dia thunder-cat woman~hohoho~

 ugly me (-_-)

si chubby Ikhwan!

Raya yang sangat different di Kuala Pilah.
Entri seterusnya, I akan ceritakan apa yang best di Kuala Pilah. tungguuuu~

Sep 14, 2010

Jom Masak Masak Rendang Ayam Ala-Negeri Sembilan




Nampak enak kan Rendang Ayam Ala-Negeri Sembilan ni? Memang enak!Sangat nyum..nyum..nyum..
Tambah-tambah raya ni mesti ramai teringin nak makan rendang kan?
Nak tahu camna nak buat rendang ayam seenak ini?I ada resepinya plus tadi pun I tanya my sister untuk reconfirm.thanks ayong!ngeee~
 Bahan-bahannya cuma;
ayam, santan kelapa, kunyit + cili padi siap blend, kerisik, serai tumbuk dan garam.
 Caranya pula;
Masukkan kunyit + cili padi blend tadi dengan ayam dalam kuali. Gaulkan sampai kering maksudnya ayam tu dah tak mentah sangat dan tak de air.
Then baru kita masukkan santan kelapa, kalau mama, uwan panggilan nenek untuk orang negeri sembilan dan aunty-aunty saya tak suka kan santan kotak. Takut dah ada campuran bahan lain.
So guna lah santan plastik tu ye. Lebih original.
Masukkan santan tadi dengan kerisik ke dalam kuali tadi. Disamping tu, masukkan juga serai yang dah ditumbuk tadi dengan garam secukup rasa. Lepas tu gaulkan dan jangan sampai santan jadi tahi minyak pulak tau. Biarkan kering sampai jadi macam gambar kat bawah ni.


Pastu boleh la angkat untuk di makan bersama lemang dan ketupat. Boleh dimasak bila-bila masa tak kira raya ke tak, mama pun masak je kalau bukan raya pun.

Eyhhh, I lupa nak bagitahu untuk sukatan I mintak maaf sangat-sangat sebab I tak sure sebab semua pun mengikut berapa ekor ayam dan sesedap rasa.
Lagi satu kalau tak nak ayam boleh gantikan dengan daging. Enak juga dehhh!!


Kalau you all tak dapat nak buat sendiri, boleh je order kat I. Harga I akan kemukakan kepada sesiapa yang berminat mengikut berapa banyak yang anda semua mahu kan ye. 
Tapi untuk mereka yang berada di Kuala Lumpur dan Selangor je tau.
Anything for you guys!!


Sep 9, 2010

Esok raya~



Esok raya!!
Hoooyeayyy~~
So Sempena Hari Raya ini mohon maaf atas segala kesilapan tulisan saya dalam blog ni yang disengajakan dan tak disengajakan!
 Ampun ya~

Sep 7, 2010

Demi Malaysiaku!



Walaupun beberapa hari lagi nak raya. Kerja tetap kerja! 
Meeting tetap habis pukul 7.
Berbuka lah dengan apa yang ada.
Adoyaaii~~
Haip! Jangan mengeluh!
Berkhidmat untuk negara, Berkorban apa sahaja (-_-)

Sep 6, 2010

Tips balik kampung~

Mesti you all semua tengah sibuk-sibuk kemas untuk balik raye. Saya juga! (^_^)
Ni ada sikit tips yang saya nak share untuk sesiapa yang nak pulang beraya. 
Especially untuk DRIVER ye!
  1. Sebelum mulakan perjalanan, kamu kena make sure rehat dan tidur cukup ok? Takot nanti terlelap. Bahaya tu!
  2. Kereta dah service belum?Hah, kalau belum baik pergi service cepat! Nanti buatnya terstuck tengah jalan macam mane?takot nanti perkara tak diingini pulak yang berlaku.
  3. Penting untuk kita tahu jarak perjalanan supaya kita dapat budget masa kita sampai ke kampung.
  4. Pilih jalan yang ada stesen minyak dan tempat rehat macam r&r. Senang kalau mengantuk ke boleh stop dulu rehat dan minum-minum.
  5. Kita kena pilih timing yang sesuai untuk kita bertolak pulang ke kampung. Pilih time jalan tak sesak, contohnya tengah malam ke, selepas subuh ke, Insya'Allah time tu tak jem rasanya.
  6. Hah, ni nak bagitahu kepada yang suka memotong jalan orang, kamu kena perlu 100% confident baru boleh potong ok?
  7. Memandu ikut had laju! Kalau signboard tulis limitkan kelajuan sampai 100km/j jangan lebih pula tau!



Jangan jadi macam ni, nanti menyesal tak sudah-sudah~

BERHATI -HATI DI JALAN RAYA,
INGAT LAH ORANG YANG TERSAYANG.

Sep 5, 2010

Kunang-kunang~~


Eh, bukan nak cerita pasal kunang-kunang ni la. Pernah dengar Restoran Kunang-Kunang di Gombak?


Kalau tak pernah meh I cerita, 
 makanan kat sini kalau bulan puasa diorang buat buffet je, hari biasa baru lah ada yang order.
Tapi I prefer pergi bulan puasa, lagi meriah dan macam-macam ada. Makanan kampung yang sedap susah nak dapat kat KL ni so kat sini antara tempat yang enak banget makanan kampung!

 Makanan kampung yang sangat nyum,nyum,nyum.

 
Tengok lah meja kami yang penuh dengan makanan ni.

Makanan kat sini enak, disebabkan orang yang terlalu ramai hari yang kami pergi so menjadi tidak enak dimana service agak kurang bagus di situ dan mood kami sekeluarga pun berubah. 
Meja yang sepatutnya duduk 6-8 orang saya rasa tidak sesuai ditempatkan 13 orang. Kami terpaksa makan bergilir-gilir kerana ruang untuk makan sempit dan lagi tak best bila baby chair yang sepatutnya diduduki oleh baby dzaquan diambil oleh salah seorang pekerja di situ dan dia cuma bagi alasan "kat sini kekurangan baby chair, so saya terpaksa" Boleh ke macam tu?
Tak pe lah, kami memaafkan anda. Mungkin sukar untuk dapatkan supplier di Malaysia ni.

Apa-apa pun, semuanya ok. Sambil makan kita dapat menyaksikan persembahan muzik tradisional.
Kepada yang berminat Buffet disini RM47 seorang manakala kanak-kanak 6-12 tahun RM25  dan tax RM1 dicaj bagi service charge.
Cepat!beberapa hari je lagi nak raya!



Sep 3, 2010

Canopy TokWan!!

Ayah saya sekarang buat business Canopy!
So sesiapa yang memerlukan canopy untuk party ke, kenduri ke, open house ke, majlis tunang ke, majlis kahwin ke, apa-apa je lah.
Untuk makluman lebih lanjut
Sila la contact ayah saya di no. 019-3855007 dan sambil-sambil itu layari lah website Izzhar Canopy
Tak pun contact saya terus pun boleh saja~
(^_^)

Sep 2, 2010

Are You Moist Enough?

 Kulit  kering?


 Mesti frust dan sakit hati dengan kulit kering kan? Dulu I macam tu jugak kulit sangat kering sebab duduk dalam office berjam-jam setiap hari sampai bersisik putih lepas tu kena la pula turun naik construction site tahan dengan cahaya matahari, bertambah lah kulit ini menjadi bersisik, gelap dan kusam. Sekarang dah kurang dan semakin normal kulit ni. Nak tahu macam mana caranya?

Selain daripada minum plain water 1.5liter sehari, kita perlu memanjakan kulit dengan menyapu lotion Vaseline-Healthy White pada seluruh badan termasuk tapak kaki. 
 Best sangat ke lotion Vaseline ni?

Best! Yang Best pasal Vaseline's lotion ni,
Firstly dia tak melekit  macam sun block. Bau pun  wangi, I ni kan jenis cepat pening kepala kalau bau pelik-pelik, bila I bau lotion ni macam best je.
Then dia melindungi kulit daripada cahaya matahari dengan 3 lapisan sunscreen tau dalam masa yang sama mengandungi yogurt serum yang dapat melembabkan kulit ditambah lagi Vitamin B3 yang mencerahkan kulit kita. Haa, paling best dia tak mahal. RM3.90 bagi botol kecil (120ml) dan botol besar (400ml) cuma RM18.10 je.
Sapu je terus berkesan ke?



Heyy, mana ada pakai lotion sekali je terus berkesan. Tembak kang!
Untuk cara yang lebih berkesan, kita sapukan Vaseline's lotion selepas mandi pada badan dan reapply semula setiap 4 jam supaya kelembapan kulit bertahan dalam masa yang lama dan perlindungan 24 jam
InsyaAllah dalam masa beberapa minggu kesan baik akan muncul tengok jenis kulit juga ye, kulit akan tiada bersisik dan bertambah 10 kali ganda kelembapan. Yang penting sabar dan usaha! (^_*)
 Ehh jap,tak kan lotion Vaselin cuma Vaseline-Healthy White je?

Untuk pengetahuan kamu semua, Vaseline's lotion bukan Healthy Whitening je tapi juga Total Moisture, Alore Vera dan Intense Rescue. So boleh lah pilih jenis lotion mane yang suka. Semua pun melembapkan kulit dan wangi cuma kandungannya berbeza!


Kawan-kawan, jangan sampai kulit kamu semua dah jadi kering macam ni baru nak pakai lotion ye!
Kalau dah macam ni, sesiapa pun tak boleh tolong. (-_-)