Sep 25, 2010

DiGi iPhone 4 Play

Hari ini nak beritahu pasal iPhone 4 lagi, kali ni nak sentuh my favourite application in iPhone 4!
 iPhone 4 ni ada banyak application yang kita boleh download daripada iTunes App Store dan boleh dikatakan semua application I suka dan banyak benefit!!Disebabkan I ni memang jenis careless dan pelupa so I suka sangat nak cerita application yang membantu kita mengingati dan menguruskan hidup kita dengan lebih baik.
Nak tahu application apa?


1. BillTracker
BillTracker membantu kita menguruskan pembayaran bil-bil kita yang berlambak-lambak tu tiap-tiap bulan sebab kadang-kadang kita terlupa bil tu dah bayar ke belum kan?
Dalam BillTracker, kita kena simpan maklumat macam untuk pengurusan pembayaran contohnya macam  tarikh pembayaran setiap bil, jumlah yang perlu dibayar termasuk no akaun pembayar dan kalau kita terlupa dia akan remind kita untuk bayar. 
Kita pun boleh semak balik setiap pembayaran bil kita yang lepas. Satu lagi kita boleh tetapkan currency yang kita nak guna tak kiraMudah kan?


2. Gas Cubby
Application yang seterusnya Gas Cubby!Kemudahan ini sangat bagus untuk kita yang memiliki kenderaan. I ni kalau bab-bab kereta memang sangat fail! Kadang-kadang kadang-kadang terlebih 2000km daripada sepatutnya baru I service. Teruk kan? So I tengok bila adanya application ni. Dengan adanya application Gas Cubby pada bakal iPhone 4 yang I akan menangi cehhwahh!berangan my beautiful baby black akan lebih terurus.
Melalui application ini juga, kita boleh tahu harga minyak dan gas naik atau turun pada waktu bila. Best kan?


3. 1Password 
Pernah tak kita terlupa password untuk log in pada sesuatu website?Mesti pernah kan?Yela, tak kan nak pakai semua password same nanti orang mesti dapat detect kan?Application 1 Password ini untuk menyimpan dan melindungi semua maklumat peribadi seperti credit card, lesen, passport dan macam maklumat peribadi daripada diketahui pihak ketiga. Selain itu, dengan adanya application 1 Password dalam iPhone 4 nanti tak de lah kita susah-susah nak taip balik username dan password dalam website yang kita nak layar macam facebook ke, email ke, atau twitter ke kan?

4. Find My iPhone

Bagi orang yang selalu je careless macam saya yang kadang-kadang tak tahu kat mana letak handphone. Application ni sangat membantu untuk mencari iPhone 4 anda. Application ni akan detect location iPhone kita tu kat mana melalui map, akan ada bunyi dalam masa 2minit walaupun iPhone kita dalam silent . Kalau confirm hilang kita boleh set kan passcode untuk lock dan semua maklumat peribadi dalam tu akan terpadam secara automatik. Baguskan?

 


Orait! Memang sangat berguna semua application iPhone ni. Semua pun membantu kita dalam apa sahaja situasi contohnya macam entertainment, social network, knowledge dan macam-macam lagi. Best sangat-sangat!!!


No comments:

Post a Comment

Please take a little time to comment but don't forget to state your name, at least your nick name to easy for me address you!!