Jul 18, 2011

macarons..oh..macarons



Dah berapa lama teringin nak makan Macarons.
Macarons?apakah?
Macaron adalah manisan French yang sangat enak!!!Ala-ala candy sebenarnya.
Tapi perlu lah sampai pergi France kan, kat Malaysia pun ada banyak dah.
Di Empire Shopping Gallery je ada banyak kedai jual macarons ni, cuma size dan harga dia je lah yang beza.
Semakin besar semakin mahal la kot. Dan disebabkan banyak kedai jual, I pun pergi 2 kedai untuk melantak macarons.




Macam-macam flavour ada. Manis dan murah!!
10 pieces RM18
Ok la kan, satu RM1.80.



Besar dan sedap!!Oleh kerana I pengemar chocolate tegar so I suggest sesiapa yang suka macaron chocolate, kat sini la tempat yang best!
Cuma kat sini mahal sikit la ye RM3.90 per pieces 
 Mahal sikit, tapi worth banyak!!

Anyway, thanks Vincent!!Nanti belanja lagi ye.

Nasihat dari Dr.Zetty yang tidak bertauliah: Kepada pesakit diabetes a.k.a kencing manis, anda tidak dinasihatkan untuk makan macaron kerana ianya sememangnya manis.Ditakuti nanti kaki anda dipotong lagi..lagi?erkk..ok, apa kata tanya pada doktor bertauliah.

3 comments:

  1. your welcome =) and its time to set up our business..hehe

    ReplyDelete

Please take a little time to comment but don't forget to state your name, at least your nick name to easy for me address you!!