Sep 6, 2013

Jodoh dan ajal rahsia Allah.

Assalamualaikum..Hallo.Hallo.Hallo.

September mari!!
Semua orang sangat membenci September untuk masa sekarang. Jadi sesiapa yang tulis status "September, please be good to me" too bad darling..it gonna be bad. hik! 
Yela, minyak naik 20 sen kan. So confirm stress, segala bajet berpoya-poya kena cut. No more movie, no more shopping, no more delicious and expensive food.pfffttt~ Nangissss!!

Heyyp.heyypp.heyypp..tak mahu sedih-sedih. September sebenarnya bulan yang penuh kenangan untuk saya ok. 1st September hari tu, alhamdulillah genap 1 tahun I'm in hijab. Masih dalam proses belajar to improve to be a good muslimah. InsyaAllah. Doa kan ye. Banyak sangat perlu diperbaiki ini.
Sekarang dalam proses delete gambar-gambar yang jahiliyah dulu. Huhu. Apa yang buat I terfikir dan tersedar untuk delete gambar-gambar lama, bila terbaca pesanan Shafiq Khairy mengenai allahyarhamah tunang dia, Nadia Zahari (wedding photographer). Yup, kisah Nadia betul-betul buat semua orang terkejut dan tak sangka. They're getting married. Tapi jodoh dan ajal itu kan rahsia Allah.



Lucky Nadia, has a good fiance like Shafiq. Hopefully kalau dah tak de, ada yang buat macam ni untuk saya. 

Satu lagi yang buat I tersedar, kisah my old schoolmate Sabrina. Husband meninggal masa dia mengandung kalau tak salah 3minggu. Time tu I dapat rasa dia super duper kuat dan tabah. 
Sebenarnya mula-mula dia kahwin dulu, I tertanya-tanya tau macam mana dia boleh berkahwin (Kalau nak tau Sabrina ni sangat lah gadis comel and top masa sekolah dulu) dengan Hanafee. I pun tak kenal sangat Hanafee, yang I tau dia lecturer.

Selepas dia meninggal. Baru I tahu Hanafee is gentlemen, nice, polite, romantic and lovely husband, and all kind words for him. Semua orang sayang dan suka dia. Beruntung sangat Sabrina. Beruntung sangat-sangat bersuami Hanafee. Yup,I baru tersedar rupa fizikal sangat tak penting. Love and religious are more important in life.

Anyway Sab (kalau kau baca ni), walaupun Hanafee dah tak de, tapi kau still sangat beruntung, dapat rasa macam mana lelaki yang sangat-sangat cinta dan sayang kan kau. Beruntung sangat Sab!! Tengok berapa banyak beruntung dah aku cakap. N I wish my future husband would be lovely and romantic like yours. Amin. Doa kan ye. (^_*)

p/s: Ermmm..tajuk tu sesuai kan? Tiba-tiba rasa tak sesuai. Ngeee~

No comments:

Post a Comment

Please take a little time to comment but don't forget to state your name, at least your nick name to easy for me address you!!